Cumartesi, Kasım 20, 2010

Karın İçeri Göğüs Dışarı!


Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Aklımda anlatacak onlarca şey olmasına rağmen ilk yazının blogun ismiyle müsemma bir konu olmasını istedim. Bilirsiniz, hepimiz aynaya baktığımızda bize göz kırpan kadının fit ve alımlı olmasını isteriz. Bu moda kendimizi sokamadığımızdaysa aynalara küseriz. Oysa tercihlerimizde yapacağımız ufak tefek değişikliklerle içimizdeki kadını ortaya çıkarabiliriz.


SAÇLAR

Bir kadını kadın yapan ilk unsur saçlarımızdır. Rüzgârda savrulan temiz ve bakımlı saçlara dönüp bakmayacak insan tanımıyorum. Saçların şekli de bir o kadar önemlidir. Bukleler veya yuvarlak formlu saç modelleri vücudunuzdaki yuvarlak hatlara dikkati çeker. Düz fönler veya sivri atkuyruğu modelleri ise sizi daha formda kılar.
Saç boyunun kısa olması yine vücudunuzda enine bir görüntü algısına yol açar. Kısa saç kullanmak istiyorsanız bile en az omuz hizasında ve katlı bir model olmalıdır. Ayrıca biz hanımların sevdiği fakat erkeklerin itici bulduğu kaküller fotoğraflarda yüzümüzün daha toplu gözükmesine sebep olur. Uzak durulası!
Gelelim saç rengine, sarı saçların büyüsü kuşkusuz. Ancak bu riskli renge sahip olabilmek için ten renginizin ve vücut tipinizin buna uygun olması şart. Saç renginizde radikal bir değişiklik yapmak sizi korkutuyorsa gölgelendirmelerle ışık oyunları yaparak yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz. Yüzün iki yanında saç renginden birkaç ton daha koyu röfleler, perçemin üzerindeyse birkaç ton daha açık röfleler ile havalı ve yüzünüze uygun saç rengine kavuşabilirsiniz. Tek renk demode olmuşken vaktidir!

MAKYAJ
En az saçlar kadar önemlidir makyaj. Biriyle karşılaştığınızda baktığı ilk nokta yüzünüzdür. Yüzünüz ne kadar kusursuz görünürse akılda bu denli güzel yer edersiniz.
Fit bir ifadeye sahip olmak için makyajda belki de uzak durulması gereken tek de
tay simler pırıltılardır. Özellikle günlük makyajlarınızda yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkaracak doğal tonlar kullanmak ve nötr makyajlar yapmak önemlidir.
Kullandığınız fondöten ve pudranın cilt tipinize ve renginize uygun olması gerekir. Bronz görüntünün hepimizi olduğumuzdan daha fit göstereceği aşikar; ancak bunun yolu cilt rengimizden üç ton koyu bir pudrayı boyun hizasına kadar sürmek değildir.
Allık ve kontürleme kurtarıcı tekniklerdir. Özellikle kırmızı alt tonlu renkler değil de, şeftali tonlarında daha doğal renkler kullanarak aydınlık bir görünüm elde ederiz. Yüz şeklinizde beğenmediğiniz bir detayı kontürleyerek yok edebilirsiniz.
Kullanacağınız göz farları ne kadar canlı ve parlak renkler olursa, o kadar avam bir görüntüye sahip olursunuz. Gözlerinizde kullanacağınız renk ne olursa olsun, doğala yakın olmasına özen gösterin. Uzun ve gür kirpiklerinizi ortaya çıkararak dikkatleri bakışlarınızda toplayabilirsiniz.
Dudaklar bir kadının en önemli cazibe silahıdır. Diğer makyaj öğelerinde ne kadar ketum davrandıysanız dudaklarınızda o kadar cesur olun. Canlı renkler, dolgun dudaklar her zaman işe yarar!

GİYSİLER
Kıyafet seçiminiz tarzınızla bütünleşmelidir. Sadece moda olduğu için Rocker bir ceket ve deri pantolonlarla sokağa fırlamak hoş olmayacaktır. Modayı birebir uygulamak yerine defilelerde gördüğünüz fikirleri hayatınıza ufak detaylarla sokabilirsiniz. Böylelikle alışverişleriniz de uzun ömürlü olur. Her ne giyerseniz giyin -ki bunun trendy olması şart değil- üzerinizde iyi durduğundan emin olun. Zinde ve güzel bir görünüm için bedeninizi saptamanız gerekir. Daha büyük veya daha küçük bedenli kıyafetler üzerinizde eğreti duracağı gibi sizi de rahatsız edecektir.
Elbiselerinizin karışık desen ve renklerden ziyade sade bir şıklığı olmalıdır. Seçeceğiniz çorabın karın toparlayıcı, popo kaldırıcı vb. fit özellikleri hayat kurtarıcıdır.
Pantolon alırken vücut tipinizi iyi gözlemlemeli, kesinlikle birkaç farklı model denedikten
sonra karar vermelisiniz.
Ayakkabı ve çanta kadınların zayıf noktasıdır. Şık bir topuklu ayakkabı en sade kıyafeti bile çekici kılar. Çanta ise ne çok büyük, ne çok küçük olmalıdır. Vücudunuzda sırıtmayacak büyüklükte ve kıyafet bütünlüğünüzü sağlamalıdır.

Bunlar benim nacizane önerilerim, umarım işinize yarar. 
Lütfen denediğiniz / beğendiğiniz / beğenmediğiniz noktaları bizimle paylaşmaktan çekinmeyin! blog906090@hotmail.com'dan da bize ulaşabilirsiniz.

- Gamze -


Hiç yorum yok: